Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, acceptati modul in care utilizam cookie-urile.  Mai multe detalii      X
Telefon
  1. TABLA TIP TIGLA
  2. PANOURI TERMOIZOLANTE
  3. FERESTRE MANSARDA
  4. PANOURI FOTOVOLTAICE
  5. BLATURI COMPOZIT
  6. TAMPLARIE PVC

Piese de Finisaj si Accesorii pentru Acoperis

Piese de Finisaj si Accesorii pentru Acoperis

Descriere

Piesele de finisaj pentru acoperisuri sunt concepute functional si estetic. Astfel, un sistem de invelitori din tigla metalica mai contine si piese de finisaj si accesorii precum: coame, dolii, pazii, frontoane, diferite elemente de imbinare, toate acestea fiind realizate din acelasi material ca si tigla metalica. Etanseizarea si o parte din ventilatie se realizeaza cu ajutorul profilelor de etansare tip coama, streasina sau dolia confectionate din polietilena expandata de inalta densitate, rezistenta la variatii mari de temperatura precum si la diferite atacuri din mediul extern (poluare, ultraviolete, insecte, pasari etc.)

Sort Streasina - Viking Profil

Este un element care imbraca partea de chenar din lemn a sarpantei si are rolul principal de a lega si de a crea o structura de rezistenta intre tigla metalica si sistemul de jgheaburi, prin carlige.


Coama Semirotunda

Coama reprezinta elementul de legaturi dintre doua ape si este plasat de regula in linie dreapta la cea mai inalta cota a acoperisului. Exista doua tipuri de coama: dreapta si semirotunda. Pentru un acoperis ce necesita o ventilatie mare in coama si care are un anumit tip de panta, nu foarte accentuat, se recomanda folosirea coamei semirotunde


Bordura Fronton

Este un paravant si se monteaza pe suport din lemn in partea laterala a acoperisului si are rolul de a proteja structura, de vant si ploaie.


Dolie

Este un element de legatura intre doua unghiuri de sarpanta (ruperi de sarpanta sub forma de unghiuri interne).


Element de rupere panta

Elementele de rupere se aplica in cazul in care acoperisul are intre doua ape consecutive unghiuri diferite. Ele fac legatura intre acestea impiedicand infiltratiile de apa, putand fi interioare sau exterioare.


Coama Dreapta

Coama reprezinta elementul de legatura dintre doua ape si este plasat de regula in linie dreapta la cea mai inalta cota a acoperisului. Exista doua tipuri de coama: dreapta si semirotunda. Ca si executie coama dreapta difera de coama semirotunda prin faptul ca aceasta este realizata ca doua sorturi de streatina unite printr-un element de legatura la un unghi de 90 grade in ambele parti. In cazul In care unghiul Intre cele doua ape este foarte ascutit se recomanda folosirea coamei drepte.


Opritor de zapada

Rolul opritoarelor de zapada este de a opri alunecarea zapezii in caz de dezghet spre jgheab, totodata fiind un element de protectie impotriva caderii in exterior a zapezii si sloiurilor de gheata.