Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, acceptati modul in care utilizam cookie-urile.  Mai multe detalii      X
Telefon
 1. TABLA TIP TIGLA
 2. PANOURI TERMOIZOLANTE
 3. FERESTRE MANSARDA
 4. PANOURI FOTOVOLTAICE
 5. BLATURI COMPOZIT
 6. TAMPLARIE PVC

Panouri Termoizolante cu Vata Minerala

Panouri Termoizolante cu Vata Minerala

Descriere

Vata Minerala Panourile termoizolante pentru pereti si acoperisuri ISOFIRE, fac parte din categoria elementelor prefabricate usoare de inchidere, de mari dimensiuni.

Panourile sunt de tip stratificat, realizate in system "legat" cu aderenta totala intre elementele componente, in process tehnologic continuu, prin lipirea unor panouri din vata minerala bazaltica de diferite grosimi, intre doua placi din tabla de otel zincata sau tabla de aluminiu.

Elementele componente primare ale panourilor ISOFIRE sunt:

 • tabla de aluminiu cu finisaj natural, gofrata sau vopsita cu pulberi poliesterice, in camp electrostatic, prin effect tribocinetic
 • tabla de otel zincata prin procedeu Sandzimir cu 250g/m², tip S 250 GD, corespunzatoare dpdv calitativ conditiilor specificate in EN 10147: 2002, cu grosimea de 0,5 sau 0,6mm.

Tabla de otel zincata este vopsita prin procedeu Coil Coating, dupa aplicarea unui tratament de fosfatare si a unei pelicule de primer cu grosimea de 5mm.

Stratul final de finisare poate fi reprezentat printr-o pelicula continua si omogena de:

 • poliester PS - pelicula are o rezistanta buna la coroziune si la actiunea factorilor de mediu si o rezistenta excelenta la radiatia u.v.
 • poliester siliconat PX - pelicula are o rezistenta foarte buna la coroziune si la actiunea factorilor de mediu si o rezistenta excelenta la radiatia u.v.
 • plastisol - pelicula cu rezistenta foarte buna la coroziune, la actiunea factorilor de mediu si radiatia ultravioleta. Finisajul cu plastisol este recomandat utilizarii in medii chimice agresive
 • polivinilidenfluorid PVDF - pelicula cu rezistenta foarte buna la coroziune, excelenta la radiatia u.v. si actiunea facorilor de mediu, fiind recomandata in medii agresive chimice PVC - pelicula cu rezistenta foarte buna la coroziune si la actiunea factorilor de mediu si buna la radiatia u.v.
 • Vata minerala utilizata este de tip basaltic, cu densitatea de 100kg/m3 si conductivitata termoca de 0,04W/mk.

Fibrele minerale sunt dispuse orientat, perpendicular pe planul panourilor metalice. In mod current la realizarea panourilor se utilizeaza vata minerala bazaltica Tervol DP.

Rezistenta la foc conform determinarilor effectuate de laboratoarele de specialitate este cuprinsa intre 30minute si 180minute, in functie de tipul si grosimea panoului.

Fixarea panourilor se efectueaza pe un schelet realizat din:

 • profile metalice de otel cu grosimea mai mare de 1,5mm, cu latimea reazemelor intermediare de cel putin 50mm sic ea a reazemelor marginale de cel putin 40mm
 • profile din lemn cu sectiunea minima de 60x80mm
 • pe insertii metalice (in beton) cu latimea de cel putin 60mm si grosimea de cel putin 1,5mm conform cerintelor statice.

Fixarea panourilor pe structura portanta se realizeaza prin intermediul unor profile metalice adaptabile practice oricarei situatii.

Panourile se imbina longitudinal prin sistemul de imbinare profilat, iar in sens transversal prin decuparea partiala a placii metalice inferioare si a stratului termoizolant, suprapunerea panourilor si fixarea cu suruburi autoperforante.

Intretinerea panourilor se realizeaza prin spalare cu detergenti neutri dizolvati in apa. Este interzisa utilizarea substantelor abrazive sau a solventilor.