Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, acceptati modul in care utilizam cookie-urile.  Mai multe detalii      X
Telefon
 1. TABLA TIP TIGLA
 2. PANOURI TERMOIZOLANTE
 3. FERESTRE MANSARDA
 4. PANOURI FOTOVOLTAICE
 5. BLATURI COMPOZIT
 6. TAMPLARIE PVC

Panouri Termoizolante cu Spuma Poliuretanica

Panouri Termoizolante cu Spuma Poliuretanica

Descriere

Spuma Poliuretanica Panourile termoizolante pentru pereti si acoperisuri fac parte din categoria elementelor prefabricate usoare de inchidere, de mari dimensiuni.

Panourile termoizolante sunt de tip stratificat, realizate in sistem "legat", cu aderenta totala intre elementele componente, in process tehnologic continuu, prin injectarea de spuma poliuretanica rigida expandata intre doua placi metalice divers profilate.

 1. Poliuretanul folosit este brevetul producatorului si asigura o aderenta intre table si spuma poliuretanica de cel putin 0,10N/mm². Spuma poliuretanica utilizata este de tip ELASTOPOR H 1131/54 si nu contine hidrocarburi de cloro-florice complet halogenate (CFC), agentul de spumare utilizat fiind de tip PENTAN. Spuma poliuretanica are o densitate de 40kg/m², o conductibilitate termica de 0,022W/mk si contine substante ignifugante.
 2. Fetele panourilor sunt realizate din tabla de otel zincata prin procedeu Sendzimir, cu minim 150g/m², corespunzatoare conditiilor de calitate impuse prin norma europeana EN 10147 - tipul S250 GD - cu grosimea de 0,5-1,0mm, pentru panoul exterior si de 0,4-0,6mm pentru panoul interior. Fetele panourilor pot fi realizate si din tabla de aluminiu, tabla de innox sau cupru la cerere.
 3. Panourile cu fete din tabla de otel zincata, sunt finisate pe fata interioara ( neexpusa) cu un strat de vopsea poliesterica cu grosimea de 5μm, iar pe fata exterioara (expusa) cu unnstrat de finisaj cu grosimea de 25μm care poate fi realizat din :
  • polyester modificat - marcaj PS, caz in care panourile pot fi utilizate in mediul rural sau in medii urbane neagresive
  • din polyester siliconic modificat - marcaj PX, caz in care panourile pot fi utilizate in medii urbane agresive dpdv chimic
  • din lac polivinilidenfluoridic - marcaj PVDF, caz in care panourile pot fi utilizate in medii industriale agresive
  • panourile pot sa fie finisate si in system La Magona 3000/90 propriu producatorului, caz in care conform avizului eliberat de ICITE-Italia, panourile pot fi utilizate in contact cu produsele alimenatare.

Panourile termoizolante se livreaza in pachete cu numar variabil de elemente, in functie de grosiemea acestora, pe europaleti dubli, cu ambalaj din folie de polietilena. Fiecare panou este protejat pe ambele fete cu o folie de polietilena de 50?m, care se pastreaza sip e perioada punerii in opera.

Fixarea panourilor se efectueaza pe un schelet realizat din :

 • profile metalice de otel cu grosimea mai mare de 1,5mm, cu latimea reazemelor intermediare de cel putin 50mm si cea a reazemelor marginale de cel putin 40mm
 • profile din lemn cu sectiunea minima de 60x80mm
 • pe insertii metalice (in beton) cu latimea de cel putin 60mm si grosimea de cel putin 1,5mm conform cerintelor statice.

Fixarea panbourilor pe structura portanta se realizeaza prin intermediul unor profile metalice adaptabile practice oricarei situatii.

Panourile se imbina longitudinal prin sistemul de imbinare profilat, iar in sens transversal prin decuparea partiala a placii metalice inferioare si a stratului termoizolant, suprapunerea panourilor si fixarea cu suruburi autoperforante.

Intretinerea panourilor se realizeaza prin spalare cu detergenti neutri dizolvati in apa. Este interzisa utilizarea substantelor abrazive sau a solventilor.